Egyszerűnek tűnő, bonyolult feladat

Az ember, amikor megalapítja a cégét már azt várja, hogy az első fejlesztést, az első komolyabb beruházást csinálhassa a kezdetektől számítva, mert az azt jelenti számára, hogy nem csak elindulni sikerült és evickélni a kezdett a vállalat a piacon, hanem egy mérföldövet is sikerült elérni, és legalább annyit fejlődött a cég, hogy egy közepes beruházást meg tudjanak valósítani. Ez pedig rövid távon mindenképp mondható egy sikeres működésnek, és megalapozza azt a várakozást, hogy hosszú távon is növekedést és fejlődést érhessen el a cég. Én sem voltam ezzel másképp, sőt, azt mondhatom, hogy nagyon is sikeresen működött ez nálunk, mert már az első működési év vége után rögtön egy nagy beruházást tudtunk megvalósítani. Szükség is volt rá, hiszen már nem igazán tudtuk volna a vállalt munkákat máshogy megvalósítani az előre tervezett határidőket betartva.

Sokkal bonyolultabb lett azonban az a rész, amit én a legegyszerűbbnek tekintettem. Én ugyanis egyszerű vállalatvezetőként azt gondoltam, hogy a forrás megszerzése, a tartalékok megképzése, a beszerzés a legnagyobb feladatok a területen, de rá kellett jönnöm hogy a gépek üzembe helyezése koránt sem annyira egyszerű és gyors feladat, mint én azt gondoltam naiv fejjel.

Kifejezett szabályai és előírt kötelezettségek vannak ugyanis ezzel kapcsolatban is, ami a munkavédelem területéhez tartozik szorosan. Hála a jó égnek én az ország egy legprofibb cégével végeztetem ezeket a feladatokat, akik nem csak hogy nagyon gördülékenyen és gyorsan, de hihetetlen profizmussal dolgoznak, és mindent tudnak, amit ezekhez a feladatokhoz tudni kell. Nem voltam tehát egyedül a feladattal, és gyorsan meg is lett így oldva, de ha nekem kellett volna megoldani biztosan sokkal kellemetlenebb és nehezebb lett volna a beruházás üzembe helyezése. Így azonban csak egy jót nevettünk a naivságomon és tudatlanságomon.

Vélemény, hozzászólás?