Egy férfi hordjon órát? Igen. Pont.

Ahogy változik a személyiségünk, az öltözködésünk, a környezetünk, vele párhuzamosan változik az ízlésünk is, így elég valószínű, hogy több óránk is lesz életünk során, akár egyidőben is, hiszen az öltözködésünknek is sokféle helyzetben kell harmóniában lenni elsősorban önmagunkkal, másodsorban a környezettel.

Egy maraton futáshoz például elég jól jöhet egy Apple watch, ami méri a pulzust, a megtett távolságot, vagy akár a sebességünket, az elégetett kalóriák számát, azaz segít optimalizálni a teljesítményünket. Ebben az esetben az óránk egy fontos eszköz, ami elsősorban funkciójában a társunk, mint esztétikailag. De egyebek mellett számtalan fazonú, anyagú és színű apple watch szíj áll rendelkezésünkre, vagyis bármivel feldobhatjuk a kinézetünket is. Nincs örökérvényű igazság óraválasztásnál, mert életünk során folyamatosan változik az ízlésünk.

Tulajdonképpen, a férfilétet 18 éves kor felett tekintjük csak annak, az órák választásának fontosságával e kor felett foglalkozunk csak komolyabban. Felnőtté válik egy fiú, férfi lesz belőle, komolyodik, felelősséget vállal, egyre inkább a saját lábára áll. Gondoljunk csak bele! Egy tárgyalóasztalnál a kezünk az asztal fölött van, és gyakran magunk előtt tartjuk. Olyan mint az illatunk, vagy a cipőnk, felhívjuk a figyelmet rá, megmutatjuk, anélkül mondunk információkat magunkról, hogy elmesélnénk bármit is. Az óra egy nyelv, amit sokan beszélünk, és nagyon sok mindent elárul a viselőjéről.

Vélemény, hozzászólás?