Új év, új kihívások

A január számomra nem csak az újév kezdetét jelentette, hanem a karrierem kezdetét is, az új munkahelyemen. Tavaly év végén jelentkeztem, egy különböző termékek értékesítésével foglalkozó céghez, és a sikeres felvételi eljárás végén megkaptam az állást. Ez egy teljesen új terület számomra, nem dolgoztam ezelőtt ilyen munkakörben.

Maga az állásinterjú, illetve a megfelelő ember kiválasztása is egészen új élmény volt. A cég, ahová jelentkeztem, és amit most már a munkahelyemnek hívhatok, egy külső céget bízott meg, hogy kiválasszon két embert a tizenegy jelentkező közül. A kiválasztást a Kogwheel csapata végezte, assessment center segítségével. Ez, a számomra bevallom elsőre kicsit ijesztőnek hangzó kifejezés, egy, a kiválasztást segítő eszköz. Így utólag már egyáltalán nem tűnik ijesztőnek, sőt nagyon jó dolognak tartom. A kiválasztás során különböző szituációs feladatokat csináltunk, illetve voltak csoportos feladatok is, melyeket egy csapatként dolgozva kellett megoldanunk. Ezen feladatok mindegyikével olyan helyzeteket teremtettek, mi pedig oldottunk meg, melyek a munkavégzés során is adódhatnak. Mindvégig szakmailag képzett megfigyelők voltak jelen, akik, mint utólag megtudtam, szakmai véleményt írtak minden pályázóról, így objektíven tudott dönteni közülünk a munkaadó.

Ezzel biztosítva, hogy biztosan a megfelelő ember kerül az adott munkakörbe. Szerintem ez nem csak a munkaadóknak segítség, de a jelentkező is megbizonyosodhat arról, hogy jó pozícióra jelentkezett, hiszen betekintést nyer a szituációs gyakorlatok során, a munkakörben adódó feladatokba. Én örülök, hogy megismerhettem ezt a kiválasztási folyamatot, mert így már az interjú után tudtam, ez nekem való, ezzel szeretnék foglalkozni. Így biztosan olyan ember kerül az adott pozícióba, aki rátermett, és érti a dolgát. Ami azért is jó, mert sokkal könnyebb jó teljesítményt nyújtani, ha az ember jó kedvvel megy dolgozni.

Vélemény, hozzászólás?