Drága emlékeink

A digitális világ újabb és újabb vívmányai egyre több lehetőséget teremtenek meg arra, hogy a legkülönfélébb módokon tudjuk megörökíteni legszebb pillanatainkat. Nem kell azonban sokat visszautazni az időben, hogy lássuk magunkat 10-15 évvel ezelőtt egy fotóalbummal a kezünkben.

Nincs is az olyan messze, igaz? Ma már a legegyszerűbb boltokban is van lehetőség a fotókidolgozásra, így a digitális emlékek materiálisabb formába való öntése már hétköznapi dologgá vált.

Úgy látszik, nem elég, hogy a telefonjainkon, egyéb megosztott, vagy privát tárhelyeiken bármikor visszanézhető az összes fotónk, van igény a fotó-előhívásra, nyomtatásra. A digitális képkeret egy óriási helytakarékos fotóalbumnak fogható fel, mégsem terjedt el annyira, mint amennyire jó ötletnek tűnt évekkel ezelőtt. Bárhogy is tároljuk képeinket, őrizzük emlékeinket, az a legfontosabb, hogy azok megmaradjanak a számunkra, ne vesszenek el, ne semmisüljenek meg. Talán a leggyakrabban a telefonok képei esnek áldozatául a mindennapoknak és vele együtt sokszor a képek is elveszni látszanak, főleg, ha ripityára törik a készülék.

Nagyon nagy segítségünkre lehet ilyenkor egy mobiltelefon szerviz, ahol általában már elérhető, egyéni szolgáltatásnak számít az adatmentés telefonról, még akkor is, ha a telefon már nagyon menthetetlennek tűnik. Érdemes persze időről időre képeinket, videóinkat elmenteni egy pendrive-ra, külső winchesterre, vagy a legbiztosabb helyre, egy felhő alapú tárhelyre, ahonnan a legegyszerűbben tudjuk a későbbiekben megosztani, felhasználni és kinyomtatni képeinket, hiszen bárhonnan elérhetők így az emlékeink.

Vélemény, hozzászólás?